Handige tips voor het parkeren op luchthavens | bespaar direct

Spread the love

Naarmate het vliegverkeer populairder werd en het aantal mensen dat per vliegtuig reist, nam ook de concurrentie om het parkeren op luchthavens toe. De luchthavenparkexploitanten maakten van de gelegenheid gebruik om hun prijzen te verhogen en het parkeren op de luchthaven werd bijna een onbetaalbare kostenpost.

Echter, samen met de stijging van het aantal goedkope vluchten die beschikbaar kwamen bij de goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Easyjet en Ryanair, zagen we een toename van het aantal mensen dat per vliegtuig overzee reist.

Hoe is het parkeren op luchthavens zo groot geworden?

Bedrijven, die deze trend hadden gezien, begonnen grote pakketten goedkope grond op te kopen. De percelen die ze verkregen, waren vaak in de buurt van industrieterreinen en binnen tien minuten rijden van de luchthaven. Er was niet veel meer nodig dan een beveiligde compound, een beveiligd kantoor, 24-uurs personeel en voertuigen om klanten naar de nabijgelegen luchthaven te vervoeren.

Deze lage overheadkosten betekende dat de nieuwe parkeerexploitanten de parkeerkosten konden verlagen en klanten van de luchthavenexploitanten konden winnen. Zoals met elke markt brengt concurrentie prijsverlagingen met zich mee, en reizigers ontdekten plotseling dat ze een aantal keuzes hadden voor het parkeren op de luchthaven, tegen een lagere prijs.

Ook de komst van internet heeft een grote rol gespeeld

De komst van gemakkelijk bereikbare internetverbindingen en de goedkope luchthavenparkexploitanten die websites bouwen om hun parkeerdiensten te verkopen, zorgden ervoor dat de consument ineens de macht weer in handen kreeg en de prijzen weer daalden.

In de laatste fase van de ontwikkeling is het aantal parkeerterreinen op de luchthaven toegenomen, met een selectie van beschikbare parkeerplaatsen en prijzen voor bepaalde reisdata. Kortom, de parkeerder op de luchthaven heeft het nog nooit zo goed gehad.

Van tevoren je parkeerplaats boeken en alle aanbieders vergelijken

Bovendien kan parkeren nu van tevoren worden geboekt, vaak in aanmerking komend voor verdere kortingen, en een aantal diensten zijn ontstaan om de stress uit het parkeerbeeld van de luchthaven te halen. Dit zijn in de eerste plaats ontmoeten en begroeten diensten, waar de parkeerder rijdt de klant naar hun luchthaven van hun basis, dan veilig hun auto voor de duur van de parkeergarage. Bij terugkomst wordt de klant opgehaald in hun eigen auto alvorens verder te reizen.


Spread the love