Wat Is Van Invloed Op Uw Credit Score En Waar Moet Je Op Letten Met Een Creditcard, Lees Deze Handige Tips Goed Door

Spread the love

De beste manier om een ​​strategie te formuleren om uw credit score te behouden of te verbeteren, is om te leren wat er in uw kredietrapport staat en wat – en hoe – deze informatie uw credit score beïnvloedt. In Nederland gaat het wat anders, op Spaarbuidel kon je nog lezen hoe je een creditcard kunt vergelijken.

Wil jij eerst meer weten over het kiezen van een creditcard in Nederland? Dan is het slim om wat onderzoek te doen naar alle mogelijkheden en beperkingen voor het aanvragen van creditcards. Bekijk hieronder alle tips die we hebben samengesteld over de belangrijke onderdelen die komen kijken bij het aanvragen van creditcards bij kredietmaatschappijen.

Een Kredietrapport Wordt Op 4 Punten Beoordeeld Door Creditcardmaatschappij

Uw kredietrapport bevat vier stukjes informatie: identificatiegegevens (naam, adres, sofinummer, geboortedatum en tewerkstelling); “Handelslijnen” of kredietlijnen (autolening, hypotheek, creditcards, winkelkaarten), inclusief uw kredietlimiet en betalingsgeschiedenis; kredietaanvragen (welke kredietverstrekkers hebben uw kredietrapport aangevraagd); en openbare registers of verzamelingen (gerechtelijke dossiers, achterstallige schulden, faillissementen en civiele rechtszaken).

  • Het is belangrijk om goed in de gaten te houden dat je niet te veel geld uitgeeft als je een hoge kredietlimiet hebt.
  • Je moet goed opletten dat je kredietscore goed is, anders wordt je creditcard aanvraag afgewezen.
  • Het is belangrijk dat je kunt uitrekenen hoe veel je maandelijks uit wil geven met je creditcard, daardoor voorkom je hoge schulden.

Heeft Het Annuleren Van Een Creditcard Invloed Op Uw Credit Score?

Het sluiten van een creditcard kan invloed hebben op twee belangrijke kredietfactoren: uw kredietgebruik en de gemiddelde leeftijd van uw kredietrekeningen. Als u probeert uw krediet te verbeteren, zou u geneigd kunnen zijn om een ​​creditcard te sluiten nadat u de schuld hebt afbetaald, omdat het minder schuld is, toch? Dit zou je score pijn doen.

Waar Moet Je Op Letten Als Je Krediet Gebruikt Met Een Creditcard

Uw kredietgebruik is de verhouding van het beschikbare krediet tot het krediet dat u gebruikt. Als u bijvoorbeeld een kredietlimiet van $ 5000 op een creditcard heeft en $ 2000 hebt betaald, is uw kredietgebruiksratio 40 procent. Wanneer u een creditcard sluit, neemt het beschikbare tegoed af, wat een negatieve invloed kan hebben op uw score.

  • Het is beter om de kaart open te houden en een saldo te behouden dat lager is dan 30 procent van het beschikbare tegoed. Als je denkt dat je jezelf kunt vertrouwen om de kaart niet te gebruiken nadat je het hebt betaald, sluit je het niet meteen uit je kredietrapport. Een gesloten creditcard blijft zeven jaar op uw kredietrapport staan.

Spread the love