Hoe Worden Snelle Breedbandsnelheden Bereikt Door De Huidige Internetverbindingen, Een Aantal Leuke Weetjes

Spread the love

Dankzij de uitrol van glasvezel breedband worden snellere snelheden betaalbaar voor steeds meer gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Nu er in het hele land vezel beschikbaar is in meer dan 25 miljoen eigendommen, is de concurrentie groot en is de kans op een betere breedbanddeal met hogere snelheden goed. Vergelijk daarom altijd even voordat je een alles in een of internetpakket kiest.

Hoe Kom Je Achter Je Huidig Internetsnelheid?

Voordat u snellere breedbandsnelheden nastreeft, moet u echt weten welke snelheid u nu krijgt. We bedoelen niet de snelheid die in uw pakket is vastgelegd, maar de werkelijke snelheid die u bij u thuis krijgt. Wat u daadwerkelijk krijgt, kan een fractie zijn van deze gemiddelde snelheid, afhankelijk van waar u woont.

alles in 1 en internet

De Snelheid Controleren Rond Een Uur Of 5 Is Een Slim Idee

U kunt uw snelheid controleren met een online snelheidscontrole – test in piektijden (na 17.00 uur). Het is ook de moeite waard om te zien of de snelheden op verschillende tijden van de dag kunnen variëren, als je kunt. U kunt een snelheidscontroleapp downloaden op uw telefoon of een test uitvoeren vanuit een online controle op uw pc of laptop waarmee de test via uw Wi-Fi-netwerk wordt uitgevoerd.

  • Dit geeft u een goed idee van de snelheid die u door uw netwerk krijgt. Typische breedbandsnelheden worden weergegeven in MB/ps (megabits per seconde). Dit is de hoeveelheid gegevens die in één seconde kan worden overgedragen.
  • Er zijn twee snelheden verbonden aan uw verbinding: een downloadsnelheid en een uploadsnelheid. De downloadsnelheid is over het algemeen veel sneller, en dit is meestal geciteerd door breedbandbedrijven. Een goede snelheidscontrole zal je beide waarschijnlijk laten zien.

Hoezo Zijn Mijn Diensten Trager En Slomer Dan Beloofd?

De belangrijkste factor die van invloed is op conventionele breedbanddiensten, is hoe ver u woont van een BT-centrale en een straatkast. Standaard (ADSL) breedband werkt via koperdraden. Hoe verder een signaal langs een koperdraad moet lopen, hoe langzamer het wordt.

Dus als je naast een ruil woont, krijg je mogelijk snelheden die dicht bij de geadverteerde liggen. Als u in een meer landelijke omgeving woont of op vele mijlen van een centrale, zult u merken dat de snelheid een fractie kan zijn van de geadverteerde snelheid.

Glasvezelkabels hebben niet hetzelfde probleem, wat een van de belangrijkste redenen is waarom ze zo veel sneller zijn.

Andere factoren beïnvloeden ook breedbandsnelheden, waaronder:

  • Het aantal mensen dat hetzelfde netwerk of dezelfde netwerkuitwisseling gebruikt
  • Het aantal apparaten dat is aangesloten op uw breedbandnetwerk
  • Telefoonlijn kwaliteit is dik in orde
  • Slecht weer kan invloed hebben op de breedbandsnelheid
  • Alleen al het aanmelden voor een trage deal kan ook een impact hebben, vooral als je je deal een tijdje niet hebt gewijzigd.

Overstappen Naar Een Andere Breedband Of Alles in 1 Aanbieder

Mogelijk. Begin met het controleren van uw huidige snelheid versus uw pakketsnelheid. Maar bedenk dat met standaard breedband de meeste bedrijven de infrastructuur van Openreach gebruiken, die eigendom is van BT. Eenvoudig schakelen tussen providers zal u niet per se betere snelheden bieden, omdat u nog steeds dezelfde draden gebruikt.

  • U kunt echter hogere snelheden behalen als u overschakelt naar een glasvezeldienst. Deze zijn verkrijgbaar bij een groot aantal providers, maar wat voor u beschikbaar is, kan afhankelijk zijn van waar u woont.
  • Controleer eerst of u geen deel meer uitmaakt van uw bestaande breedbandcontract of er dichtbij bent. De meeste breedbandpakketten hebben financiële boetes voor het verbreken van uw contract.
  • Let op, bij het aanmelden voor een nieuwe deal op de snelheid die de aanbieder garandeert. U vindt dit in uw contract. Dit is de snelheid die de provider verbindt om u regelmatig te voorzien.


Spread the love