Moet je kiezen Voor Een Prive Lease Of Financial Lease? Wat Is De Meest Interessante Optie Als Je Een Kleiner Bedrijf Hebt?

Spread the love

Bij het leasen van een auto zijn er meerdere optie beschikbaar en vergeet men vaak die allemaal te bekijken. Het loont echter de moeite omdat zo een lease verrassend goed te combineren is met andere plannen die je hebt zoals het sluiten van een hypotheek of het beginnen met een nogal dure studie.

Elke investering moet zo duurzaam mogelijk van aard zijn en is dat zeker de verwachting wanneer je een private lease contract tekent voor de duur van een aantal jaren. Binnen die periode ben je een aardige som kwijt aan de auto en moeten de voordelen dus wel duidelijk zichtbaar zijn. Bekijk alle contracten op https://www.leaseauto.net/private-lease

Dus gaan voor een financial lease?

Een financial lease toont grote overeenkomsten met de aanschaf van een auto middels een financiering. Ook daar is er sprake van een maandelijkse betaling waarbij apart nog zelf betaald dient te worden voor het onderhoud en alle overige verplichtingen.

Een Financial Lease Kan Behoorlijk Wat Voordelen Hebben Als Je Bedrijf Flink Wat Omzet Heeft

Na het voldaan te hebben van alle verplichtingen, wordt de auto gelijk na afloop van het contract op naam van de leasenemer gezet. Bij een financial lease zit je dus altijd met een vervoer en wordt een deel van het maandtarief waardevast gemaakt in de vorm van de auto.

Wie de leasetarieven laag wil houden, kan er ook voor kiezen om aan het eind een afkoopbedrag (slottermijn) te betalen. Deze regeling wordt veel gebruikt door bedrijven omdat het hun in staat stelt om zonder een groot startkapitaal na een aantal jaren over een eigen wagenpark te beschikken.

Financial Lease Een Slim Idee?

Private leasen is ideaal voor zij die zekerheid willen

Zekerheid in de vorm van een maandelijkse betaling en voor de rest helemaal geen omkijken meer naar de auto, behalve op tijd bijtanken dan. Ook de procedure om goedkeuring voor zo een lease te krijgen, is eenvoudiger en kan bij een vlotte afhandeling het zelfs mogelijk zijn om na een dag of twee al achter het stuur plaats te nemen.

  • Ideaal dus voor zij die snel op zoek zijn naar een auto en niet veel geld (of helemaal geen) op zak hebben. Vast moet wel komen te staan dat het inkomen voldoende is om de betalingen te verrichten.

Private Lease Auto Kopen

Na Afloop Van Je Contract Ben Je Geen Eigenaar Van De Lease Auto

Na afloop van het contract bezit de private leasehouder weliswaar niet over een eigen auto en kan er besloten worden opnieuw een lease aan te gaan. De keuze om te gaan voor een private of financial lease ligt niet altijd op financieel vlak, maar wenst men soms gewoon over een auto te beschikken waar men tegen een vast maandelijks bedrag geen omkijken meer naar heeft.

  • Het is echter altijd wel het overwegen waard om te gaan voor een financial lease omdat het op lange termijn wel meer voordelen heeft.
  • Je kunt een private lease auto wel vaak overnemen na je contractperiode, je betaalt hier dan een vast bedrag voor dat vooraf is vastgesteld.


Spread the love