Laatste termijn van je auto lease contract aangebroken? Wat gebeurt er nu?

Spread the love

De teruggaveprocedure voor leaseauto’s laat de meeste mensen met een zeer slechte smaak in hun mond achter en verhindert hen meestal om een ander leaseauto na te streven.

Het inleveren van de auto en kiezen voor een nieuwe

Op de dag dat de nieuwe autoleasing voorbij is, is het tijd om de leaseauto terug te brengen naar de dealer. Op dit punt kunt u ofwel gaan in een andere nieuwe auto huren of gewoon weglopen. Maar in beide gevallen wordt de leaseauto geïnspecteerd en dit kan lastig worden. Elke dealer gaat anders om met de lease-retournering.

Inspecties

Sommige dealers zeggen gewoon heel erg bedankt en laten de leasemaatschappij de inspectie na de lease afhandelen, inclusief onderhandelingen en facturering voor de benodigde reparaties aan de leaseauto. U zult ook merken dat sommige dealers de inspectie van de leaseauto’s zullen uitvoeren en direct aan u zullen rapporteren.

Slijtage kan verschillend worden geïnterpreteerd

Wat zullen zij over u vragen rapporteren. In het nieuwe autoleasecontract staat dat u verantwoordelijk zou zijn voor eventuele schade aan het voertuig die boven en buiten de normale slijtage werd beschouwd. Deze verklaring alleen al (die u heeft ondertekend) is zeer dubbelzinnig en vatbaar voor interpretatie. Wat is normale slijtage? Ook dit zal verschillen tussen de individuele leasemaatschappijen van nieuwe auto’s.

Mijn ervaring is dat de leasemaatschappij u door de leasemaatschappij een paar kleine krasjes en krasjes op uw auto laat glijden. Maar voor reparaties zoals schade aan de carrosserie en schade door vandalisme zal u wel de volledige verkoopprijs in rekening worden gebracht.

Bereid de bolide voor voordat je deze daadwerkelijk inlevert

Daarom wilt u de leaseauto voor het inleveren van de leaseauto voorbereiden voordat de off lease-inspectie plaatsvindt. U kunt de auto goedkoper in uw eentje repareren door rond te shoppen voor de beste prijzen voor de benodigde reparaties.

Toen de nieuwe autoleasemaatschappij haar klanten van streek zag raken tot het punt dat ze weigerden opnieuw een auto te leasen, ontwikkelden ze een strategie om te helpen bij de turn in procedure van de nieuwe autoleasing.

Gratis inspecties, een maand voor het aflopen van het contract

Sommige bedrijven zijn begonnen met een gratis inspectie een maand voor het einde van het nieuwe autoleasecontract. Dit hielp de consument voor te bereiden op wat hij kan verwachten. Hier kwam ik in beeld. Ik werkte voor BMW North America als onafhankelijke aannemer en voerde deze gratis inspecties uit.

Ik werd betaald om naar de leaseauto te gaan en de consument voor te lichten over wat hij op zijn beurt in rekening zou worden gebracht. Wat ik vond was dat de meeste van deze mensen nooit hun nieuwe autoleasecontract hebben gelezen en dat ze niet klaar waren voor wat hen te wachten staat. Ik zou op belastbare schade op het leaseauto wijzen en nuttige instructies geven voor de reparatie van de gebreken. Het nieuwe autoleasebedrijf betaalde deze service volledig.

De lease auto wordt vaak verkocht

Een kanttekening die je niet moet vergeten is dat de leasemaatschappij heeft gepland om de leaseauto in kwestie te verkopen als een lage kilometerstand perfect uitziende voertuig. Deze verkoop brengt top-dollar doorverkoop voorwaarden en is hoe het bedrijf meerdere inkomsten uit slechts één eenheid maakt.

Eerst hebben ze geld verdiend met de nieuwe autoleasing en de nodige reparaties om de auto weer in topconditie te brengen. Daarna verdienen ze geld aan de wederverkoop van het voertuig. Dit dubbele winstsysteem is de reden waarom ze in deze business zitten. Als er slechte dingen zijn gebeurd met deze auto terwijl u de auto in uw bezit had, moet u betalen voor de restauratie van het apparaat.

  • Voor wat betreft de BMW inspectieprocedure liet het bedrijf mij digitale foto’s maken van de schade en ook de huidige kilometerstand en VIN-plaatje om er zeker van te zijn dat ze op de hoogte waren van de huidige staat van de leaseauto.
  • Ik zou ook een volledige mechanische inspectie uitvoeren en de resultaten aan het bedrijf doorgeven. De inspectie was zeer grondig en vaak moesten er banden worden vervangen.
  • BMW had 4/32 of meer loopvlak nodig om op het moment van bocht in de banden te zitten. Banden kunnen bij sommige voertuigen duur zijn.

De meeste mensen hielden niet van de inspectieprocedure, ook al was ik er om hen te helpen. Voor velen was dit de eerste keer dat ze de kosten van het leasen van het voertuig en het inleveren van de auto of vrachtwagen voor wederverkoop konden zien.

Het is de menselijke natuur om zich aan uw auto te hechten. En het kan verontrustend zijn om iemand te laten wijzen op de tekortkomingen ervan. Mijn advies is om aan het einde van het nieuwe autoleasecontract een schriftelijke richtlijn op te stellen voor wat nodig is.

Neem de nodige stappen en repareer de leaseauto zelf, in tegenstelling tot het bedrijf te laten doen voor de hoogste verkoopprijzen. U kunt honderden dollars besparen door het zelf te doen. Ik hoop dat dit wat licht werpt op het einde van de nieuwe autoleaseprocedure en dat uw leaseauto’s soepel verlopen.


Spread the love