Een auto leasen of toch een auto kopen: de belangrijke afweging waarover je jezelf zeker in moet lezen

Spread the love

Misschien heeft u zich afgevraagd of leasing of financiering van een auto de beste keuze zou zijn. De waarheid is dat elk van hen zijn voordelen heeft op basis van uw unieke behoeften. Hier is een blik op leasing versus de aankoop van een auto.

Er zijn verschillende mogelijkheden om niet het hele bedrag in één keer te betalen

Als u een auto wilt kopen en niet genoeg geld hebt, kunt u ervoor kiezen om een auto te financieren voor persoonlijke behoeften, leningen te kopen of te leasen. Leasing en aankoop van leningen zijn de meest voorkomende methoden van autofinanciering. Leasing vs. Kopen van een auto – wat is de juiste oplossing voor uw behoeften?

Leasen is veel gekozen en dat is niet voor niets

Leasing is een van de meest gebruikte vormen van financiering, die betaalbaar is voor de meeste mensen die slechts een deel van de kosten van een auto willen betalen. Leasebedrijf is een alternatief voor bankkrediet, voor een correcte aankoop van auto’s, machines of gebouwen.

De leasemaatschappij geeft een persoon of bedrijf het recht om de auto gedurende een bepaalde periode te gebruiken. De eerste betaling moet worden gedaan op het moment van ondertekening van het contract – voor de komende maand.

Op het einde van het leasecontract kan de klant de auto kopen of het leasecontract verlengen. De auto kan worden gekocht aan het einde van de leaseperiode of na 12 maanden vanaf het begin van het contract. Leasebetalingen brengen afschrijvingskosten en financieringskosten met zich mee.

Waarom is het aansluiten bij een leasemaatschappij zo populair?

De leasemaatschappij zorgt voor de auto, maar de verzekeringskosten worden gedragen door de gebruiker. De maandelijkse tarieven kunnen worden verlaagd door de restwaarde (20% van de waarde van de auto) te betalen op het moment dat het contract afloopt.

De initiële commissie wordt toegepast op de totale waarde van de auto. Vervroegde aflossing kan ten minste 12 maanden na ondertekening van het leasecontract plaatsvinden. Voor het reizen met de auto buiten het land is de toestemming van de leasemaatschappij vereist.

Wat moet ik kiezen?

De aankoop van een auto houdt de aankoop van een voertuig in, waarbij de volledige kosten van het voertuig worden betaald. De klant moet een aanbetaling doen, die ook verantwoordelijk is voor het betalen van een rente die gebaseerd is op zijn kredietgeschiedenis en omzetbelasting in contanten.

De eerste betaling moet een maand na de ondertekening van het contract gebeuren. Leningen bestaan uit een hoofd- en een financieringslast. Het kopen van een auto levert een eigen vermogen op, terwijl leasing dat niet doet.

In het geval dat bij aankoop van een auto zijn de maandelijkse betalingen zijn hoger. De klant is ook verantwoordelijk voor onverwachte kosten van reparaties na afloop van de garantietermijn.


Spread the love