Een Aantal Mythes Die Rond Energie Blijven Hangen, Hoe Zit Dat Precies, Let Vooral Op De Volgende Zaken Om Te Besparen!

Spread the love

Hier zijn 3 populaire tips om energie te besparen – of misschien zijn het stedelijke energie mythes en misleidende adviezen die de aarde uiteindelijk te veel zouden kunnen kosten! Hoe goed is jouw kennis? Energieleveranciers zoals bijvoorbeeld Essent laten je zien wat je bijvoorbeeld nog kunt doen om energie te besparen in het huis.

Het Gebruikt Minder Energie Als U De TL-Buizen Ingeschakeld Laat

Deze is er bijna al sinds TL-lampen voor het eerst verschenen. Het is zeker waar dat ze in hun opstartfase veel meer energie gebruiken dan wanneer ze continu werken, dus het is geen goed advies om ze aan of uit te zetten. Hoewel het afhankelijk is van het individuele licht, moet je het licht uit doen als je meer dan anderhalve minuut (en zeker langer dan 5 minuten) uit een kamer gaat.

Gebruik Minder Waterkracht Bij Het Douchen!

De eenvoudigste manier om dit te testen, is om de stekker in het bad te doen als je de volgende keer gaat douchen en te kijken hoeveel hij vult. Als er aan het einde van de douche minder water is dan u normaal in een bad zou hebben, dan zult u waarschijnlijk geld besparen door te douchen.

Maar het is niet zo eenvoudig, want het hangt ervan af of u dezelfde bron gebruikt om water te verwarmen voor het bad en de douche. Dit is het geval als u uw cv-ketel of een verwarmingselement gebruikt.

energieleverancier

Douchen Heeft Weinig Invloed Op Je Totale Energieverbruik, Alleen Krachtige Douches Gebruiken Veel Elektriciteit

Maar een ‘krachtige douche’ gebruikt elektriciteit om een ​​krachtige en directe douche te bieden. Het gebruikt ook sneller water dan een douche die wordt gevoed door een warmwatersysteem, en het maakt gebruik van elektriciteit op de piek in plaats van gas.

  • Hoeveel stroom u gebruikt, hangt ook af van het rendement van uw verwarmingsketel, de hoeveelheid isolatie van de warmwatertank en de verliezen op de leidingen tussen de tank en uw douche.

Het Beste Is Om Uw Elektrisch Verwarmingselement 24 Uur Per Dag Te Laten Staan

Het is altijd het beste om de waterverwarming op een timer te plaatsen, omdat de energie die verloren gaat in een warmwatertank afhankelijk is van het temperatuurverschil tussen het oppervlak van de tank en zijn omgeving.

Het is een algemene mythe dat het op een of andere manier meer energie kost om een ​​tank op te warmen dan op een hoge temperatuur te houden. Natuurlijk, zoals bij alle stedelijke mythen, zijn er een paar “als” en “maren”. Als de tank sterk geïsoleerd is (dus stilstand verliezen zijn erg laag) en er is een effectieve thermostaat op de tank, dan kunnen de verliezen door deze aan te laten sterk worden verminderd.

  • Maar over het algemeen is het veel beter om een ​​timer te installeren – een heavy-duty die geschikt is voor verwarmingssystemen met onderdompeling, zou best goedkoop moeten zijn en deze zou zichzelf binnen enkele maanden kunnen terugbetalen: een uitstekende investering in energie-efficiëntie.


Spread the love